Björkelid Rävlanda

I centrala Rävlanda bygger vi nu 9 st radhus, 72 st hyreslägenheter. Lägenheterna har initialt förmedlats via Härryda Kommuns bostadskö, nu förmedlas de via vår kö.

Fastighet/ Lägenhetsbeskrivning

Arkitekterna till fastigheterna är Tengbom i Göteborg. Husen har placerats och konstruerats så de smälter fint in i miljön. Gestaltningen av områdets bostadshus bygger på rena former med sadeltak, trä och textur. Husen är byggda i trä och har en fasad i stående grå och vit träpanel samt mörkgrått tak i takpapp. In till fastigheten är det välkomnande entrédörrar i ek. Fastigheten värms miljövänligt upp med bergvärme. Komplements byggnader kommer att målas faluröda som välkomnande utropstecken i området.

Tilltalande grönytor med odlingslotter och lekplats planeras inom området. Samt gemensamhets lokal i mitten av området

Sophanteringen sköts snyggt och smidigt genom sop moloker. Samt möjlighet till att enkelt leva mer miljövänligt med utökad återvinning med kärl för glas, kartong mm inom området.

Lägenheterna, samtliga rum har golv i parkett utom hall som har slitstark klinker samt badrum som har grå plastmatta. Väggarna i lägenheten är målade vita med fönsterbänkar i grå sten. Kök och badrum kommer bli modernt utformade och kommer som standard vara utrustade med kyl, frys, ugn, häll, Micro. Badrummet har vita kakelplattor på vägg möblerad med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan, samt skåp för förvaring på väggen. Duschen har halvrunda duschväggar i glas.

Till varje lägenhet finns förråd i på vinden samt möjlighet finns att hyra ytterligare förråd om så önskas. På gårdsplan finns förråd för cyklar. Parkeringsplatser kommer att finnas till uthyrning. Det kommer även finnas möjlighet att hyra parkeringsplats med laddning stolpe för elbil.

 

Landvetters Backa

Byggnationen vid Landvetters Backa pågår. Området kommer att innehålla 40st hyreslägenheter i varierande storlek från 1rok till 4 rok. Lägenheterna kommer initialt förmedlas via Härryda Kommuns kö, sedan vår kö.

Fastighet/ Lägenhetsbeskrivning

Intill den nya Backaskolan i Landvetter byggs nu 40st hyreslägenheter fördelat på 7st hus.

Arkitekterna till fastigheterna är Tengbom i Göteborg. Husen har placerats och konstruerats så de smälter fint in i miljön. Gestaltningen av områdets bostadshus blinkar mot ladans arketyp med sadeltak och fasaderna klädda med slät stående träpanel. Gavlarna får en huvudroll då de ligger placerade ut mot gatan och följer vägens kurva. Husen laseras i grönt i några olika nyanser. Taken täcks med korrugerad ljusgrå fibercement för att betona ladans enkla utformning samt bidrar till det lätta uttrycket och ger samma intryck av ljusgrå tak som skolan och förskolan har.

Tilltalande grönytor med lekplats planeras inom området. Samt gemensamhets lokal i bottenplan i ett av husen som kan nyttjas av alla boende i området. Sophanteringen sköts snyggt och smidigt genom sop moloker.

Lägenheterna, samtliga rum har golv i parkett utom hall som har slitstark klinker samt badrum som har grå plastmatta. Väggarna i lägenheten är målade vita med fönsterbänkar i grå sten. Kök och badrum kommer bli modernt utformade och kommer som standard vara utrustade med kyl, frys, ugn, häll, Micro. Badrummet har vita kakelplattor på vägg, grå plastmatta på golv. Badrummet är försett med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan, samt skåp för förvaring på väggen. Duschen har halvrunda duschväggar i glas.