Rävlanda Björkelid

Under 2021 färdigställdes 9st radhus samt 70st hyreslägenheter i centrala Rävlanda.

Arkitekterna till fastigheterna vid Björkelid i Rävlanda är Tengbom i Göteborg. Husen har placerats och konstruerats så de smälter fint in i miljön.

Gestaltningen av områdets bostadshus bygger på rena former med sadeltak, trä och textur. Husen är byggda i trä och har en fasad i stående grå och vit träpanel samt mörkgrått tak i takpapp. In till fastigheten är det välkomnande entrédörrar i ek. Fastigheten värms miljövänligt upp med bergvärme. Komplementbyggnader kommer att målas faluröda som välkomnande utropstecken i området.

Tilltalande grönytor med odlingslotter och lekplats planeras inom området. Samt gemensamhetslokal i mitten av området.

Sophanteringen sköts snyggt och smidigt genom sop moloker. Samt möjlighet till att enkelt leva mer miljövänligt med utökad återvinning med kärl för glas, kartong mm inom området.

Beskrivning lägenheterna, samtliga rum har golv i parkett utom hall som har slitstark klinker samt badrum som har grå plastmatta. Väggarna i lägenheten är målade vita med fönsterbänkar i grå sten. Kök och badrum kommer bli modernt utformade och kommer som standard vara utrustade med kyl, frys, ugn, häll och micro. Badrummet har vita kakelplattor på vägg, och är utrustad med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan, samt skåp för förvaring på väggen. Duschen har halvrunda duschväggar i glas.

Till varje lägenhet finns förråd i på vinden samt möjlighet finns att hyra ytterligare förråd om så önskas. På gårdsplan finns förråd för cyklar. Förutom vanliga parkeringsplatser finns det även parkeringsplatser med motorvärmare samt laddningsstolpe för elbil.