Roskullen

I centrala Hindås, precis intill Hindås förskola och skola har vi under 2019 färdigställt byggnationen av ett trygghetsboende för personer över 65år. Huset erbjuder 24 stycken hyresrätter som ligger centralt beläget i Hindås med närhet till tågstation, buss och butiker.

Hindås

Hindås har ca 2 200 invånare och är beläget i de östra delarna av Härryda Kommun, intill Västra Nedsjön som erbjuder ett flertal sandstränder utmärkta för bad. Hindås ligger högt över havsnivån och var tidigare mycket snösäkert och var därför ett populärt vinterresmål för västsvenskar. Spår från dessa tider kan man fortfarande se genom landmärket hoppbacken. Under Hindås storhetstid som turistort fanns det minst tolv hotell och pensionat. Idag finns det två stycken kvar.

Många utav Hindås byggnader är uppförda i början av 1900 talet i jugendstil, bland annat Hindås kyrka och järnvägsstationen som trafikeras av tåg mellan Göteborg och Borås. Stationen ligger 35km från både Göteborg och Borås och tåget tar ca 30minuter till vardera ort.

I närheten av stationen hittar man ett flertal butiker samt livsmedelhandel.

Hindås präglas fortfarande av sin historia som en aktiv ort och erbjuder aktiva klubbar som tennisklubb, kanotklubb samt gymnastikförening och scoutkår. Under 2012 uppfördes både ny idrottshall och tennisbana och det är i närheten av dessa som vi nu bygger hyresbostäder.

I lägenhet/ hyran ingår

Värme
Vatten inkl varmvatten
Tvättmaskin och torktumlare i lägenheten
TV-kanaler
1st lägenhetsförråd
Fastighetsskötsel